Isänpäiväksi leivoin unelmatorttua, vaikkei meidän isä tyykkä mistään makeasta. No siskoni ja äitini ainakin olivat ihan haltioissaan ja mummukin iloitsi kun sai sitä ihan perinteistä unelmatorttua.  Perinteinen ja hyvä ohje, kaikki tykkäsivät.

 

Unelmatorttu

Pohja:

4 kananmunaa

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

3/4dl kaakaojauhetta

0,5dl maissitärkkelystä

0,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Täyte:

150g voita

2 1/4dl tomusokeria

1rkl vaniljasokeria

3 keltuaista

1. Kuumenna uuni 225-asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada pellille ja paista n.8minuuttia.

2. Tortun paistuessa sirottele leivinliinan päälle sokeria ja kumoa valmis torttupohja siihen, poista leivinpaperi. Kääri torttu leivinliinan sisään löysälle rullalle ja anna jäähtyä.

3.  Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri notkeaksi. (Seos muuttuu murumaiseksi, mutta kun jatkaa vain vatkaamista seos muuttuu takaisin yhtenäiseksi.) Lisää seokseen keltuaiset ja vaniljasokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi.

3. Avaa torttu ja levitä täyte kun pohja on täysin jäähtynyt. Kiedo torttu napakasti leivinpaperiin ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.