Leivoimpa tässä eilen vähän pullia. Kokeilin tehdä pullataikinan ilman munaa ja ihan hyvin se onnistui. En tiedä vaikuttiko munattomuus siihen, mutta pullat kohosivat aivan mielettömän isoiksi ja niistä tuli tosi räjähtäneen näköisiä. Laitoin ne silikoniseen muffinivuokaan ja ne pursusivat kokonaan yli. No ei se ainakaan makua haitannut. Munaton pullakin siis testattu ja toimii!

Kahvikerät

pullataikina (munaton, maidoton)

2,5dl vettä

25g hiivaa

1dl sokeria

0,5rkl kardemummaa

0,5tl suolaa

100g voita

6-7dl vehnäjauhoja

täyte:

100g voita

100g tomusokeria (n.1,5dl)

2tl vaniljasokeria

1. Valmista pullataikina. Sulata voi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuta hiiva siihen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhoja taikinaan, lisää jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Kohota liinan alla.

2. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa paloiksi ja aseta muffinivuokiin. Kohota vielä hetki ja voitele munalla, ripottele raesokeria päälle. Paista 200-asteessa n.15minuuttia.

3. Täytteen valmistus: Vatkaa voi notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Seos muuttuu kokkareiseksi, mutta vatkaamalla edelleen se muuttuu takaisin notkeaksi.