Eilen leivoin kanelipullia ja siitä jäi hiivaa yli niin leivoin sitten tänään vähän lisää pullia. Nyt halusin kokeilla jotain erilaista ja päätin testata mustikka kierrepullia.

Ensimmäiset pullat eivät oikein onnistuneet, paloivat pinnalta mutta sisältä raakoja, olin laittanut uunin ritilän liian ylös. No seuraava satsi onnistui hieman paremmin. En tiedä mistä johtui, kenties reseptissä olevasta perunajauhosta, mutta pullat olivat parin päivän päästäkin vielä pehmeitä!

Kertokaahan teidän parhaat pulla vinkkinne! Olisi mukava kuulla!

Ohje on maku.fi sivuilta

Mustikkaiset kierrepullat

12kpl

pullataikina:

2,5dl vettä

25g hiivaa

1dl sokeria

0,5tl suolaa

1tl kardemummaa

1rkl perunajauhoja

1 kananmuna

7dl vehnäjauhoja

75g voita

Täyte:

100g tuorejuustoa

0,5dl vadelma- tai mustikkahilloa

4dl mustikoita

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma, muna ja perunajauhot. Lisää jauhoja ja alusta kädellä. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja loppu jauho. Kohota 30-45min.

2. Sekoita tuorejuustoon vadelmahillo. Jos käytät pakastemustikoita pyörittele niitä 1rkl perunajauhoja ja ripottele päälle hieman sokeria. Kaulitse kohonnut pullataikina levyksi ja levitä täyte. Lisää lopuksi mustikat. Kääri rullalle ja leikkaa 12 palaseksi. Aseta  voideltuihin muffinivuokien koloihin. Kohota vielä hetki.

3. Voitele pullat munalla. Paista 200-asteessa n.20min. Voit koristella tomusokerilla