Piristykseksi päivääni sain Piialta ihanan tunnustuksen! Kiitoksia paljon!

Ihanaa saada tuollainen tunnustus kun olen vasta tälläinen aloitteleva, niin blogin kuin leivonnankin kanssa.

Piialla on ihana blogi, kauniita kuvia ja ihania reseptejä! Kiitos siis tästä tunnustuksesta ja onnea myös itsellesi!

Tämän tunnustuksen idea on kertoa itsestään seitsemän asiaa ja jakaa tunnustus 7 blogiin.

Tässä on 7 tunnustusta minusta:

1. Olen lukiolainen

2. Lempi hedelmäni on omena

3. Oikeasti en edes tykkää mistään makeasta, mutta rakastan leipomista.

4. Tahdon että kaikki on aina siististi ja kauniisti

5. Haluaisin joskus suorittaa kokki-kondiittorin tutkinnon

6. Lempi vuodenaikani on kevät

7. Leipominen on minulle kuin terapiaa

On vaikea valita seitsemän hyvää blogia koska kaikki ovat niin hyviä ja niin monen blogissa tulee vierailtua mutta seitsemän blogia joille haluan antaa tunnustukseni ovat:

1. Makunautintoja mimmin keittiössä

2. KakkuKatri

3. Vauvapaakari

4. Kermaruusu

5.Sitruunamarenki

6. Mansikkamäki

7. Suklaamuruja

Ja sitten päivän aiheeseen. Tein nimittäin jäätelöä, nugaajäätelöä. Siitä tuli tosi hyvää! Jäätelö on ainoa makea asia josta oikeasti tykkään. Tämä nugaajäätelö oli tosi jännän makuista, se maistua paahdetulta. Johtuen ehkä siitä että sulatin sokerin ja mantelit pannulla, se oli siis sitä nugaata.

Resepti on mummoni vanhasta (vuodelta 1965) olevasta kokkikirjasta. Nauroin monille kirjoista oleville resepteille ja neuvoille koska -65vuonna asiat olivat hieman toisin. Ei ollut pakastimia eikä sähkövatkaimia. Tämä resepti on siis aito mummon jäätelöresepti.

Mummun nugaajäätelö

ainekset:

1l kermaa (laitoin puolet kevytmaitoa ja puolet kuohukermaa)

1 vaniljatanko (laitoin summassa vaniljasokeria sillä tankoa ei kaupasta löytynyt)

2 kananmunaa

2 munankeltuaista

100g sokeria (eli vähän päälle dl sokeria, sillä 1dl=85g)

Nugaa:

nokare suolatonta voita

100g sokeria (vähän päälle desi)

2rkl hienonnettuja manteleita

1. Kiehauta kerma ja vaniljatanko. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kiehuva kerma vähitellen, jatkuvasti vatkaten munavaahtoon. Huuhtele ja kuivaa kattila ja laita seos kattilaan. Vatkaa seosta liedellä sen kiehumapisteeseen kunnes se sakenee. Varo keittämästä ettei seos juoksetu. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita täysin kylmäksi. Poista vaniljatanko. Kaada vuokaan jossa haluat jäädyttää jäätelön ja laita pakastimeen.

2. Sekoita jäätelöä puolen tunnin välein (3-4kertaa) kunnes se on jäätelömäistä. Lisää nugaa ensimmäisellä sekoituskerralla.

3. Nugaa: Sivele pannu ja puulusikka voilla. Sulata sokeri pannulla kauniin ruskeaksi mantelirouheen kanssa. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja anna kovettua. Kun se on jäähtynyt ja kovettunut nuiji murusiksi ja sekoita jäätelön joukkoon.