Olen oikein päässyt leipomis intoon! Eilen leivon dominomuffinsseja, sillä ohje kuulosti hauskalta hyvältä. Resepti on otettu jostakin englanninkielisestä blogista jota en valitettavasti muista.

Tein muffinit aika kiireessä, ja jokainen tietää että kiireessä ei pitäisi leipoa. Puolitin taikinan ohjeen, mutta unohdin puolittaa munien määrän. Lisäksi en löytänyt kuorrutukseen tuorejuustoa joten korvasin sen rahkalla. No ei siitä sen enempää..

Maistoin muffinsseja äsken, eikä ne pilalle olleet menneet liiasta munien määrästä. Kuorrute oli ehkä vähän äklö-makeaa johtuen laittamastani rahkasta, mutta luulen että se olisi ollut hyvää. Taas yksi resepti vedettävänä yli minun "leivo"-listaltani.

 

 

Dominomuffinssit (koko ohje)

aineet:

24 dominoa

5,3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

0,5tl suolaa

120g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

3,8dl sokeria

3 kananmunan valkuaista, huoneenlämpöisenä

2tl vaniljauutetta

2,4dl maitoa

20dominokeksiä, pieninä paloina

kuorrute:
250g tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä

80g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

1rkl vaniljauutetta

9,5dl tomusokeria

2rkl kermaa (tai maitoa)

1. Lämmitä uuni 180-asteeseen. Laita 24muffinivuokaan puolikas dominokeksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää valkuaiset yksi kerrallaan, sekoittaen hyvin aina lisäyksen jälkeen. Lisää vaniljauute. Sekoita hitaasti puolet jauhoseoksesta taikinaan, sitten lisää maito ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita varoen. Lisää lopuksi keksinmurut. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 18-20minuuttia.

2. Anna muffinien jäähtyä ja tee kuorrute. Sekoita voi ja tuorejuusto. Lisää vaniljauute. Lisää tomusokeri ja sekoita 2minuutin ajan. Lisää kerma ja sekoita n.4minuuttia