Ihanaa, kohta (ylihuomenna) alkaa kesäloma. Päätin siis leipoa raparperi piirakan, kun nyt kun on oma piha missä kasvaa raparperia, niin täytyyhän ne nyt hyödyntää jotenkin. Ohje on Kinuskikissalta
Piirakkaa kehuttiin paljon, ja sitä santsattiin kunnolla, joten oli kai se sitten ihan syötävää. Raparperia olisi voinut laittaa lisää, sitä laitoin aika varovaisesti.
Valkosuklaa-raparperipiirakka
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
Täyte:
2ps Blåband vanhanajanvanilja kastike
4,5dl maitoa
100g valkosuklaata
250-300g raparperia
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja kaurahiutaleet ja lisää ne taikinaan.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reuniolle.
3. Sekoita vanhanajanvanilja kastike ja maito hyvin. Laita jääkaappiin 10 minuutiksi.
4. Rouhi valkosuklaa ja lisää se kastikkeen juokkoon. (Kuori) Pilko raparperit n,½cm pituisiksi paloiksi.
5. Levitä kastike pohjan päälle ja painele joukkoon raparperit. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa n,30-35min. (Peitä foliolla kun on saanut hiukan väriä)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.