Elikkä hyvää juhannusta!

Juhannukseksi minulta kysyttiin jaksaisinko tehdä jotain makeaa syötävää, ja minä tottakai olin aivan innoissani. Vaihtoehtoja oli paljon mutta halusin tehdä jotain kesäisen raikasta mansikoista joten löysin kivan kakku ohjeen.

Tein kakun puolikkaana, koska luulin että siitä tulisi liian iso, mutta oikeasti olisin voinut tehdä täyden version.

Kakku pitäisi tehdä kahteen kakkuvuokaan (halk. 24cm) mutta minä tein vain yhteen vuokaan ja vielä puolitin ohjeen, joten kakusta tuli vähän lätty, mutta ei se makua haitannut.

Kakku tarjoillaan huoneenlämpöisenä ja se on parhaimman makuista aivan tuoreena.

Kakku oli muiden mielestä todella hyvää ja sitä mieltä olen kyllä itsekin. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Edellisessä blogissa josta ohjeen otin kakku kehuttiin maasta taivaisiin.

Perfect party cake

Kakku:

5,3dl vehnäjauhoja

1rkl leivinjauheta

0,5tl suolaa

3dl piimää

4 kananmunan valkuaista

3,5dl sokeria

120g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

1tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

3dl sokeria

5 kananmunan valkuaista

370g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

1tl vaniljasokeria

185g valkosuklaata

koristeeksi:

mansikoita (minulla meni vähän vajaa litra, joten jos teet koko ohjeen mukaan saatat tarvita enemmän)

1. Tee kakku: Voiitele 2x24cm kakkuvuokaa ja jauhota ne. Siivilöi keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola.

2. Sekoita keskenään piimä ja valkuaiset.

3. Sekoita voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sekoittaen sähkövatkaimella 3minuutin ajan. Lisää vaniljasokeri.

4. Lisää 1/3 jauhoseoksesta sitten puolet piimäseoksesta, sitten jauhoseosta ja loput piimäseoksesta ja lopuksi jauhot. Sekoita 2minuutin ajan. Kaada takina kakkuvuokiin ja paista 180-asteessa 30-35minuuttia.

5. Tee kuorrutus: Laita sokeri ja valkuaiset lämmönkestävään kulhoon. (Minä laitoin kattilaan) Laita kulho vesihauteeseen. Sekoita seosta n.3minuutin ajan kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita sähkövatkaimen keskinopeudella 5minuutin ajan.

6. Lisää voi pienissä kuutioissa ja sekoita kunnes seos on sileää. Kun kaikki voi on lisätty sekoita n.6-10minuutin ajan. Seos saattaa jähmettyä (minulla jähmettyi), mutta jatka sekoittamista niin se menee pois.

7. Lisää sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.

8. Kokoa kakku halkaisemalla molemmat kakupohjat puoliksi. Aseta kakkupohja tarjoiluvadille ja laita osa kuorrutusta pohjalle. Leikkaa mansikoista ohuita siivuja ja asettele ne pohjalle. Siirrä seuraava kakkupohja päälle ja täytä samoin. Tee samoin lopuille pohjille, paitsi viimeiselle. Levitä kuorrutusta reunoille ja päälle. Koristele mansikoilla.