Juu, tuossa tein torstaina munkkeja ja suklaapusuja. Ne pusut meni kyllä aivan samantien, ja niitä kehuttiin tosi paljon! Ei niitä munkkejakaan jääny, joten hyvä että kelpas. Olisin halunnut tehdä vielä simaa, mutta kun kukaan meidän perheessä ei juo sitä. Pusujen ohje on täältä

Pari viikkoa sitten tein aivan älyttömän hyvää hyydytettyä suklaarahkakakkua, se meni niin nopeesti etten ehtinyt ottamaan siitä kuvaa, mutta jos teen sitä vielä niin sitten kyllä napsaisen kuvan. Tämän kertaiset kuvat ei ole hienoja kun napsaisin ne niin nopesti ennen kuin kukaan ehtisi syödä niitä.

Itse tein tavallisia sokeroituja munkkeja, suklaakuorrutteisia ja tomusokerikuorrutteisia.

Munkit:

annos pullataikinaa

700-900ml rypsiöljyä

reikäkauha, kattila ja kansi, lautanen jonka päällä talouspaperia, patalaput

sokeria

Tee pullataikinasta rinkilöitä tai pikkupullia. Kuumenna rypsiöljy teräskattilassa. Kun öljy alkaa liikkua tai höyrytä vähennä lieden tehoa ja kokeile pikku kokeilumunkki palalla. Jos munkki kypsyy minuutissa öljy on oikean lämpöistä. Jos munkkipala painuu kattilanpohjalle öljy on liian kylmää.

Paista 2-4 munkkia samanaikaisesti. Kun ensimmäinen puoli on kauniin ruskea, käännä se reikäkauhalla toisinpäin. Kun kumpikin puoli on kypsä nosta se talouspaperin päälle lautaselle. Sokeroi lämpimänä. Jos teet jonkun kuorrutuksen jätä sokeroimatta.

Suklaakuorrutus: Kiehauta 1dl kuohukermaa. Paloittele 150g tummaasuklaata (tai valkosuklaa) lisää kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei sula sekoita liedellä miedolla lämmöllä. Kasta munkit suklaaseen ja koristele nonparelleila.

Tomusokerikuorrutus: Sekoita tomusokeria (x-määrä) ja  pari ruokalusikallista sitruunamehua tasaiseksi. Värjää elintarvikevärillä ja koristele nonparelleilla.

 

Tein itse ihan tavallisia pusuja, mariannerouhepusuja ja kaakaopusuja.

Suklaapusut:

3 kananmunan valkuaista

2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

Marie-keksejä (tai ohuita vohvelilevyjä)

150g tummaa suklaata

1tl öljyä

1. Laita munan valkuaiset ja puolet sokerista kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi toisinpäin.Lisää lopuksi vaniljasokeri.  (tai haluamasi täyte aines)

2. Sekoita vaahto juuri ja juuri sekaisin ja pursota täyte keksien/vohvelien päälle.

3. Paista pusuja 150-asteisessa uunissa n,6-8minuuttia niin että vaahto kiinteytyy.

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa öljytilkan kanssa. Jäähdytä suklaaseos ja kasta pusut sulaan suklaaseen. Voit koristella nonparelleilla tai kookoshiutaleilla, mariannerouheella.. Säilytä pusuja jääkaapissa.

Mansikkapusut: 1,5dl mansikkatomusokeria ja 0,5dl tavallista sokeria

Kaakaopusut: lisää valkuaisvaahtoon 2rkl kaakaojauhetta

Mariannepusut: lisää valkuaisvaahtoon 1dl mariannemurskaa

Mokkapusut: lisää valkuaisvaahtoon 1tl pikakahvijauhetta

Kookospusut: lisää valkuaisvaahtoon 2dl kookoshiutaleita