Pidettiin ystävän kanssa leffailta, katsottiin mm. aamiainen tiffanylla, amelie ja mamma mia. Ja leivottiin, ja pidettiin tee kutsut :) Oli mukavaa. Huomenna kauhea urakka kun pitää omille syntymäpäiville leipoa kakku, suklaapusuja (äiti ja sisko vaatii) ja ajattelin tehdä rahkapullapitkon, mutta tässä näitä mitä tuli leivottua nyt.

Teimme siis mutaakkumuffinsseja, elintarvikevärillä värjättyä pullaa ja mysliruutuja. Mysli ruutujen ohjetta ei ole mutta pullat tehtiin perus pullataikinalla+elintarvikeväri joka oli aika jännä :D

En osaa oikein kuvailla muffinsien makua. Aika erikoinen, mutta ihanan suklainen koostumus. Ja kermavaahdon kanssa oli kyllä hyviä! Meiltä puuttui öljy jonka tilalla käytimme voita ja vaaleasiirappi jonka tilalla käytimme tummaasiirappia. Ehkä nuo muutokset tekvät muffinsseista jotenkin outoja?

 

 

Mutakakkumuffinit

2 kananmunaa

2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

50g voita

0,5dl öljyä

1dl vaaleaa siirappia

2dl vehnäjauhoja

1dl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

100g suklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita se öljyn ja siirapin kanssa, lisää se munavaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän läpi joukkoon.

2. Sulata suklaa ja sekoita se taikinaan. Jaa seos muffinivuokiin.

3. Paista 175 asteessa n.12-15min.

Mutakakkumuffinit kohoavat uunissa mutta lätsähtävät keskeltä kun ne ottaa uunista pois joten se kuuluu asiaan. Koristele vaikkapa kermavaahdolla ja nonparelleilla.