Juu, elikä mun syntymäpäiviä vähän kahviteltiin. Oikeasti mun synttärit oli kuukausi sitten, mutta pidettiin kestit vasta nyt. Tarjoiluun tein vadelmarahkapullia, suklaapusuja ja kakuksi suklaacharlotan. Kakun ohje on eräästä kokkikirjasta, ja rahkapullien ohje Herkkukirpulta

Suklaa-Charlotta oli aika monivaiheinen tehdä ja siihen sai varata aikaa. Kakku oli kyllä hyvää, ja mielestäni maistui paremmalta kun kakku oli ollut yhden yön jääkaapissa. Tämä siis pakastettiin yöksi, kuorrutettiin ja laitettiin jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä, mutta sitä jäi yli ja nyt se maistuu vielä paremmalta. Isotöinen, mutta mahtava lopputulos!

Tuossa vähän sisustaa. Täytteenä siis aprikoosimousse ja suklaamousse. (Joka ei juurikaan näy, mutta maistuu kyllä!)

Suklaa-Charlotta

Suklaakakku

4 munaa

1dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

1,5rkl kaakaojauhetta

1dl aprikoosisosetta (säilötyistä aprikooseista muussattua)

1. Voitele ja korppujauhota 24cm irtopohjavuoka.

2.Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kaakao jauhoihin ja siivilöi vaahtoon. Paista n.35min 180-asteisessa uunissa.

3. Jaa kakku kolmeksi levyksi. Leikkaa leivinpaperista vuoanpohjalle ja reunoille palaset. Levitä kakkulevyille aprikoosisosetta ja laita alimmainen kakkulevy takaisin vuokaan.

4. Valmista italialainen marenki,  aprikoosimousse ja suklaamousse

Italialainen marenki

2 kananmunan valkuaista

0,5rkl sokeria

sokeriliemi

1dl sokeria

0,25dl vettä

1. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri.

2. Keitä sokerista ja vedestä siirappimainen seos. Kun liemi kiehuu, lämpötila nousee 110 asteesta 124 asteeseen ja samalla se sakenee nopeasti. Kaada kuuma liemi ohuena tasaisena nauhana, kulhon sisäreunaa pitkin valkuaisvaahtoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Nosta astia kylmään veteen ja jatka sekoittamista kunnes vaahto on kylmää.

Aprikoosimousse

3dl vispikermaa

2dl aprikoosisosetta

6 liivatelehteä

+ italialainen marenki

1. Liota liivatteet kylmässä vedessä, sekoita pieneen vesitilkkaan. Sekoita se aprikoosisoseeseen.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää aprikoosisose ja italialainen marenki.

Suklaamousse

2dl vispikermaa

5g voita

1 keltuainen

150g sulatettua suklaata

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Sulata voi kattilassa, lisää keltuainen ja sekoita sula suklaa joukkoon. Ota kattila liedeltä ja lisää kermavaahto. (Suklaa voi jymähtää kovaksi mutta pehmenee, kun joukkoon vatkataan kermavaahto.)

 

5. Kokoa kakkuirtopohjavuan sisään. Kaada ensimmäisen pohjan päälle aprikoosimousse. Nosta keskimmäinen, aprikoosisoseella sivelty kakkulevy päälle ja lisää suklaamousse. Paina päälle kolmas kakku levy.

6. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen vuorokaudeksi.

7. Ota kakku pakastimesta ja irrota vuoka. Aseta kakku ritilän päälle, jonka alla on tarjotin tai leivinpaperi. Valmista tryddelikuorrutus ja kaada kuumana kakun päälle. Tasoita ja anna olla jääkaapissa muutama tunti. Kakku sulaa sisältä n.4 tunnissa.

Tryffelikuorrutus

2dl kuohukermaa

n.2rkl vaaleaa siirappia

0,4dl sokeria

200g tummaa suklaata

40g suolatonta voita

1. Keitä kermaa, siirappia ja sokeria, kunnes ne sakenevat. Nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuumana kakun päälle ja siirrä jääkaappiin kiinteytymään. Jääkaapissa kuorrutus ei ala "hikoilemaan"

 

Toinen mitä valmistin oli vadelma-rahkapullia. Tein kaksi pitkoa. joista ei oikein tullut näyttävän näköisiä, mutta maku oli oikein hyvä! En jaksanut tehdä enää kolmatta pitkoa joten tein siiten pullia

Vadelma-rahkapullat

5dl pullataikina

täyte:

2prk paistonkestävää vadelmamarmeladia

250g maitorahkaa

2kananmunaa

2dl sokeria

3tl vaniljasokeria

1. Valmista pullataikina

2. Yhdistä rahka, munat ja sokerit

3. Pyörittele pullia ja paina keskelle esim, lusikalla painaumat johon upotat ensin vadelmamarmeladia, sitten rahka seoksen.

4. Anna kohota hetken, voitele munalla ja paista 200-asteessa n,10-15min.

(Tein tomusokeri kuorutuksen pullapitkon päälle)