Pitkästä aikaa nyt kirjottelen,kun mulle asetettiin kokkauskielto tämän kurjan sairauden vuoksi, mutta eilenmpä leivoin karjalanpiirakoita ja mokkapaloja. Karjalanpiirakoiden ohje on otettu netistä jostakin keskustelupalstalta. 

Mokkapalojen kuorrutus ei oikein onnistunu (niinkun ei yleensäkään) mutta kyllä ne silti maitto. Huomenna sitten äitille leivon varmaankin korvapuusteja. Äitillä on nimittäin 41-vuotis synttärit!

 

Karjalanpiirakat

Riisipuuro:

3dl vettä

7dl maitoa

3dl puuroriisiä

1tl suolaa

Taikina:

3dl vettä

1tl suolaa 

2dl vehnäjauhoja

n,4dl ruisjauhoja

1. Keitä ensin puuro. Kiehauta vesi, lisää suola ja puuroriisi. Lisää maito ja anna kiehahtaa. Käännä liesi 4 ja hauduta n.tunti. Tee sillä välin taikina.

2. Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot. Lisää sekaan ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi.

3.Tee taikinasta pötkö ja leikkaa siitä pieniä palasia. Pyörittele palaset pikku "pulliksi" ja litistä ne kämmenellä lätyiksi. Kauli niistä ohuita lättyjä ja täytä puurolla. Sitten rypytä. Paista 300 asteessa n,10 minuuttia.

Kasta valmiit piirakat kuumaan maito-rasva seokseen (1dl maitoa,50g voita. voi käyttää myös vettä) Peitä sen jälkeen leivinliinalla ja anna niiden hautua sen alla.